KREMOWY… CZYLI JAKI?
*Wśród wiodących marek jogurtów pitnych wybranych smaków z wyłączeniem marek własnych na podstawie badania IQS, sierpień 2023, próba: 720 konsumentów.
Według przeprowadzonego badania
konsumenci
są w tym wyjątkowo zgodni!
Kremowy oznacza dla nich…
JEDNOLITY
W KONSYSTENCJI
DELIKATNY
GŁADKI
AKSAMITNY
PYSZNY
AKSAMITNY
PUSZYSTY
LEKKI
GŁADKI
PUSZYSTY
ODPOWIEDNIO
GĘSTY
DELIKATNY
SKĄD TO WIEMY?
Tak odpowiedzieli konsumenci
w naszym badaniu
Nasze badanie zostało przeprowadzone
w dniach 11-21 sierpnia 2023 roku przez agencję IQS.
Zapytaliśmy łącznie 720 osób
o to, co dla nich oznacza słowo
KREMOWOŚĆ
i poprosiliśmy o ocenę tego parametru
zarówno w jogurcie
pitnym Danio,
jak i produktach konkurencyjnych.
To właśnie nowe Danio
okazało się być zwycięzcą
- najbardziej kremowym jogurtem pitnym
w oczach konsumentów!
ROZWIŃ SZCZEGÓŁY BADANIA
- Nazwa badania: Danone Superiority Program Danio Drink
- Agencja realizująca badanie: IQS
- Czas badania: 11-21 sierpnia 2023 roku
- Zaproszeni do badania: konsumenci jogurtów pitnych wybranych smaków
- Ilość przeprowadzonych wywiadów:
- W grupie smaku waniliowego: 200 per produkt
- W grupie smaku truskawkowego: 240 per produkt
- W grupie smaku mango: 200 per produkt
- W sumie: 720
Czego dotyczyło badanie: Test produktów Danio i konkurencji reprezentujacej w MAT czerwiec 2022 - lipiec 2023 80% wolumenu danego smaku
z wyłaczeniem marek własnych, ustalonych za Nielsen czerwiec 2023.
JAK UZYSKALIŚMY
TAK KREMOWY JOGURT PITNY?
Wyspecjalizowane procesy technologiczne,
które ukształtowały finalną strukturę
jogurtu, to nie wszystko
jogurt pitny Danio to także
bogate źródło białka.
Jego zawartość jest istotnym czynnikiem wyjątkowej kremowości,
tak samo jak dobór specjalistycznych kultur bakterii do produkcji jogurtu.
PROCESY
TECHNOLOGICZNE
UZYSKALIŚMY
BOGATĄ ZAWARTOŚĆ
JOGURT PITNY
Z NATURALNYMI
KULTURAMI BAKTERII
NAJBARDZIEJ KREMOWA
KONSYSTENCJA*