Serek homogenizowany szturmem podbił serca i podniebienia Polaków. Ta lekka i smaczna przekąska idealnie sprawdza się „solo”, a także jako składnik innych dań. Pożywny serek to idealny wybór na co dzień, gdy dopada nas Mały Głód. Jak powstaje więc to małe cudo? Co sprawia, że ten smak jest tak wyjątkowy? Dlaczego serek ten kochają dzieci i dorośli? Odpowiedzi szukamy w procesie produkcji naszej wyjątkowej przekąski – przeczytajcie jak powstaje serek homogenizowany Danio!
Więc jak powstaje serek homogenizowany Danio? Wszytko zaczyna się od mleka, które nie może być zwykłe, ale wyjątkowo dobre! Smaczne, świeże mleko to już krok do pysznego twarogu, który powstaje w procesie jego fermentacji. Powstała masa twarogowa najlepiej czuje się w towarzystwie… śmietanki! Ten duet poddawany jest procesowi homogenizacji, która sprawia, że serek ma gładką konsystencję, a wszystkie składniki tworzą perfekcyjną całość! Ta kremowa konsystencja to prawdziwa magia, którą pokochały nie tylko dzieci. Bo kto jest w stanie oprzeć się puszystemu serkowi i wyjątkowemu aromatowi? Na szczęście nieliczni!
Co dzieje się dalej? Nadchodzi pora na… DODATKI! Serek homogenizowany można śmiało konsumować już na tym etapie, jednak chętnie dorzucamy do niego małe co nie co. Jak tu oprzeć się zapachowi wanilii, słodkiemu karmelowi, rozkosznej czekoladzie czy soczystym owocom? My zdecydowanie nie potrafimy, dlatego z dodatkami szalejemy na całego! Mieszamy, miksujemy, – nasze serki Danio to prawdziwe dzieła sztuki! Nic dziwnego, każdy składnik jest pieczołowicie wybierany i testowany. Chcemy dać Wam prawdziwą finezję smaków! Tym samym powstały między innymi: Danio brzoskwiniowe, serek homogenizowany malinowy, Danio truskawkowe i wiele innych!
Serek homogenizowany, czyli dla każdego coś dobrego? Oczywiście, że TAK! Nigdy nie jest się zbyt małym lub zbyt dorosłym, aby nie zakochać się w smaku serka homogenizowanego! Jest to idealna i pożywna przekąska dla każdego, ponieważ w jej smakach i wariacjach można wybierać prawie bez końca. Cały wachlarz smaków czeka na przetestowanie, a Mały Głód już zadba o to, aby okazji do testowania nie zabrakło. Nie krępujcie się – spróbujcie wszystkich smaków naszego serka i wybierzcie te, które smakują Wam najbardziej!
Gdzie można udać się w duecie z Danio? Odpowiedź brzmi – wszędzie!
Serek homogenizowany Danio to świetna propozycja na drugie śniadanie do szkoły i pracy. Gdy brak Ci czasu, w brzuchu burczy, a ochota na coś dobrego nie ustępuje to znak, że pora na Danio! Nie zapomnijcie spakować serka do plecaków szkolnych, aktówki, koszyka piknikowego – każda miejscówka i okazja jest dobra na pyszne drugie śniadanie lub pożywną przekąskę!
Smacznego!