Pizza z arbuza

Pizza z arbuza

Jeśli masz ochotę na zdrowszą, a do tego orzeźwiającą wersję pizzy, to ten przepis jest dla Ciebie. Sprawdź, jak przygotować mocno owocową pizzę z arbuza, udekorowaną kremem, który stworzysz z serka homogenizowanego Danio o smaku waniliowym!

Łatwe
15 min.

Składniki

Przepis na pizzę z arbuza

Z arbuza, przez jego środek wykrój kilka plastrów o grubości ok. 3 cm, tak aby powstało koło. Następnie pokrój każdy z nich na trójkąty – tak jak to robisz z pizzą.

Sięgnij po miskę i ubij w niej dobrze schłodzoną śmietankę. Następnie dodaj do kremówki serek homogenizowany Danio o smaku waniliowym, cukier puder i całość porządnie wymieszaj. Jeśli masz ochotę na krem ciasteczkowy, wystarczy, że na koniec dodasz do niego zmielone biszkopty lub prażone na suchej patelni, zmielone herbatniki maślane.

Na każdy kawałek owocowej pizzy z arbuza wyłóż tak przygotowany krem. Możesz w tym celu skorzystać z łyżki lub rękawa cukierniczego. Następnie ułóż na kremie listki mięty i swoje ulubione owoce, np. maliny, truskawki czy borówki.

I to już wszystko – pizza na arbuzie gotowa! Możesz podawać ją od razu po przygotowaniu lub schować do lodówki na później.

Smacznego!

Danio o smaku waniliowym

Font made from oNline Web Fontsis licensed by CC BY 3.0