Tiramisu truskawkowe | DANIO
Tiramisu truskawkowe

Tiramisu truskawkowe

Słodkie, soczyste truskawki niejednemu zawróciły w głowie. A gdyby tak z tych pysznych owoców stworzyć nietuzinkowy deser? Tiramisu z truskawkami świetnie sprawdzi się w tej roli! Sprawdź nasz przepis na tiramisu truskawkowe na biszkoptach z wykorzystaniem serka homogenizowanego Danio o smaku waniliowym!

Średnie
25 min.

Składniki

Przepis na tiramisu truskawkowe

Podstawą naszego tiramisu są oczywiście truskawki, dlatego to od nich zaczniemy.

Pokrój je, 300 g przełóż do rondelka, zasyp 2 łyżkami cukru i zagotuj, aby stworzyć sos. Zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Pozostałe 100 g truskawek odłóż na bok – przydadzą nam się do udekorowania tiramisu.

W osobnym naczyniu połącz mąkę ziemniaczaną z 4 łyżkami wody i wlej do gotującego się sosu, aby go zagęścić. Całość wymieszaj, zagotuj i odstaw do ostygnięcia.

Sięgnij po miskę i ubij w niej schłodzoną śmietankę. Następnie dodaj do niej serek homogenizowany Danio o smaku waniliowym oraz jedną łyżkę cukru pudru i wymieszaj.

W jednym większym naczyniu lub, jeśli wolisz tiramisu truskawkowe w pucharkach, to w czterech takich naczyniach o średnicy ok. 10 cm, wyłóż na spód ⅓ sosu truskawkowego. Na nim ułóż warstwę biszkoptów, a trzecią warstwę stwórz z kremu z serkiem Danio. Wszystkie warstwy powtórz jeszcze raz. Wierzch tiramisu udekoruj pozostałymi truskawkami oraz listkami świeżej mięty.

Smacznego!

Danio o smaku waniliowym

Danone sp. z o.o. używa plików cookie na niniejszej witrynie internetowej.

Po uzyskaniu zgody użytkownika strony będziemy wykorzystywać je do pomiaru i analizy korzystania z witryny internetowej (analityczne pliki cookie), aby dostosować ją do zainteresowań użytkownika (personalizujące pliki cookie) oraz przedstawiać mu odpowiednie reklamy i informacje (pliki cookie do targetowania). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej informacji można znaleźć w oświadczeniu o plikach cookie.

Więcej informacji można znaleźć w naszym oświadczeniu o plikach cookie.
Font made from oNline Web Fontsis licensed by CC BY 3.0