Mini serniczki cytrynowe z porzeczkami

Mini serniczki cytrynowe z porzeczkami

Szukasz pomysłu na słodko-kwaśny i jednocześnie pyszny deser? Dobrze trafiłeś! Sprawdź nasz przepis na mini serniczki, z serkiem Danio w roli głównej. Pyszny smak i uśmiech na twarzy gwarantowane!

Łatwe
30 min.

Składniki

Przepis na mini serniczki cytrynowe z porzeczkami

Spód
To zaczynamy! Przygotuj ciastka pełnoziarniste i masło orzechowe. Ciasteczka pokrusz, a następnie wymieszaj z masłem orzechowym. Tak przygotowaną masę wyłóż na spód miseczek i schłodź w lodówce.

Masa serowa
Spód już się chłodzi, więc przejdźmy do masy serowej naszych mini serniczków na zimno.

Sięgnij po białą czekoladę i połam ją na mniejsze kawałki. Następnie umieść czekoladę w misce i dołóż do niej masło. Naczynie włóż do mikrofalówki (moc 650 – 2 minuty), aby rozpuścić składniki. Możesz również rozpuścić je w kąpieli wodnej. Następnie zamieszaj masę, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Czas na gwóźdź programu! Do uzyskanej masy dołóż serek Danio. Dodaj także sok i skórkę z cytryny oraz serek mascarpone. Całość miksuj na średnich obrotach, aż do połączenia składników.

Masę serową wyłóż na schłodzony wcześniej spód i udekoruj deser porzeczkami. Serniczki chłódź w lodówce przynajmniej przez godzinę.

Smacznego!

Danio o smaku waniliowym

Font made from oNline Web Fontsis licensed by CC BY 3.0