Sernik na zimno z owocami

Sernik na zimno z owocami

Sernik na zimno z serków homogenizowanych to wspaniały pomysł deser dla Twojej rodziny. Jest pyszny, kremowy, a do tego orzeźwiający – czego chcieć więcej? Koniecznie wypróbuj nasz prosty przepis na sernik na zimno z galaretką, owocami i serkami Danio o smaku waniliowym.

Średnie
40 min.

Składniki

Przepis na sernik na zimno z owocami

Przygotowanie naszego pysznego sernika na zimno rozpocznij od przygotowania galaretki cytrynowej. Zawartość dwóch opakowań rozpuść w 350 ml wrzątku i poczekaj, aż galaretka zacznie gęstnieć. Następnie sięgnij po tortownicę o średnicy 23 cm, wyłóż ją folią lub papierem do pieczenia i ułóż na spodzie biszkopty. W oddzielnej misce zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji serki homogenizowane Danio o smaku klasycznej wanilii i wystudzoną galaretkę cytrynową (musi być ona nadal płynna, jednak powinna zacząć już gęstnieć), a następnie wylej masę na biszkopty. Włóż ciasto do lodówki na ok. 2 godziny, aby całkowicie stężało.

Gdy ten krok masz już za sobą, rozpuść w ok. 600 ml wrzątku dwa opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej i chłódź je tak długo, aż zaczną się robić gęste. W tym czasie udekoruj swoimi ulubionymi owocami schłodzoną masę serkową – pamiętaj, aby nie sięgać po owoce takie jak ananas, mango czy kiwi, ponieważ uniemożliwiają one stężenie galaretki. Gdy owocowa galaretka już nieco zgęstnieje, zalej nią równomiernie owoce. Tak przygotowany sernik na zimno na spodzie z biszkoptów włóż do lodówki na minimum 4-5 godzin.

Smacznego!

Danio o smaku waniliowym

Font made from oNline Web Fontsis licensed by CC BY 3.0