Brownie czekoladowe

Brownie czekoladowe

Jaki powinien być idealny przepis na brownie? Taki jak ten, czyli prosty, szybki i oryginalny! Przygotuj z nami mocno czekoladowe, wilgotne brownie, wykorzystując do tego serek homogenizowany Danio. Palce lizać!

Średnie
20 min. / pieczenie 25 min.

Składniki

Brownie – przepis

W rondelku rozpuść czekoladę i masło, a w osobnej misce wymieszaj jajka, cukier i serek homogenizowany Danio. Do masy jajecznej wlej ostudzoną czekoladę i wymieszaj. Następnie dodaj przesianą mąkę i połącz wszystkie składniki tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

Sięgnij po foremkę o wymiarach ok. 20×30 cm, wyłóż ją papierem do pieczenia i przelej do niej przygotowaną masę. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie do swojego pysznego brownie orzechów lub migdałów, posyp nimi teraz ciasto i delikatnie wmieszaj do masy.

Tak przygotowane czekoladowe brownie piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut, a po wyjęciu z piekarnika ozdób je, posypując kakao.

Smacznego!

Danio smaku waniliowym

Font made from oNline Web Fontsis licensed by CC BY 3.0