Home
Naleśniki zapiekane w piekarniku to prosty, szybki, a przede wszystkim niesamowicie pyszny sposób na podwieczorek lub obiad na słodko. Sprawdź, jak krok po kroku przygotować to danie, którego sekret tkwi w nadzieniu i sosie na bazie serków homogenizowanych Danio!
Przygotowywanie zapiekanych naleśników zacznij od ciasta. W tym celu wymieszaj 2 jajka, mleko, wodę i olej, a następnie dodaj mąkę, cukier oraz szczyptę soli. Sięgnij po nieprzywierającą patelnię, rozgrzej na niej łyżkę oleju i usmaż cieniutkie naleśniki.
Następnym krokiem jest przygotowanie nadzienia. Pokrój banany w plasterki, a jeden serek homogenizowany Danio wymieszaj z 3 łyżkami płatków migdałowych. Każdego naleśnika posmaruj tak przygotowanym farszem i ułóż na nim banany. Następnie zawiń naleśniki tak, jak lubisz – w ruloniki lub w koperty.
Teraz nadszedł czas na przygotowanie sosu do zapiekania naleśników. To bardzo proste – wystarczy, że wymieszasz drugi serek Danio z żółtkiem!
Na koniec ułóż naleśniki w naczyniu żaroodopornym, polej sosem i posyp 3 łyżkami płatków migdałowych.
Naleśniki zapiekane na słodko będą gotowe do pałaszowania już po 15 minutach spędzonych w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Smacznego!
Granola z serkiem homogenizowanym
Smoothie bowl
Sernik na zimno z owocami